Ціни на цибулю дещо знизилися

7 лютого 2019 176 0
Ціни на цибулю дещо знизилися
pixabay.com

З початку тижня ціни на цибулю в Україні впали на 6%. Про це повідомляє EastFruit.

Ціни на цибулю в Україні почали знижуватися під тиском зростаючої пропозиції. Незважаючи на те, що попит на якісну цибулю істотно збільшився, так як багато оптові компанії закуповують його для перепродажу за вищою ціною навесні, цього поки недостатньо, щоб стабілізувати ціни.

Сьогодні українські фермери ведуть продажу по 13-15 грн/кг ($0,48-0,56 /кг) в залежності від якості і регіону виробництва.

Зниження цін фермерів також пояснює різке погіршення якості продукції. Багато закладали в сховища вологу цибулю, яка в умовах теплої зими почала швидко проростати. Стимулювання збуту некондиційної продукції навіть шляхом зниження цін зараз не приносить бажаних результатів: деякі продавці готові віддавати цибулю і по 9 грн/кг ($0,33/кг) але активність покупців в цьому сегменті дуже низька.

Великі гравці ринку в цих умовах зайняли вичікувальну позицію, намагаючись притримувати продукцію для реалізації в більш пізній період.

Проте, варто відзначити, що в наразі якісна цибуля в українських господарствах коштує в середньому в 5 разів дорожче, ніж на початку лютого 2018 р.

Виконано за допомогою Disqus