Бельгійці запідозрили мисливців в імпорті АЧС до країни

15 лютого 2019 111 0
Бельгійці запідозрили мисливців в імпорті АЧС до країни
ГО «Зелений фронт»

У період з 29 січня по 7 лютого на півдні Бельгії було виявлено 52 туші мертвих кабанів, заражених АЧС. За підозрою в контрабанді зараженого м’яса на територію країни, поліція затримала двох осіб. Про це повідомляє прес-служба ГО «Зелений фронт».

«Більшість тварин були знайдені на території південної бельгійської провінції Люксембург, однак вірус зробив крок і вглиб Бельгії: два випадки були виявлені приблизно в 3,5 км на північ від останнього відомого вогнища АЧС. Крім того, місцеві ЗМІ повідомляють про випадок АЧС, виявлений у дикого кабана на відстані близько 2 км від французького кордону», — ідеться в повідомленні.

Бельгійська влада провінції Люксембург заарештувала двох осіб у зв'язку зі спалахами хвороби. Було підтверджено, що один з допитаних є лісничим, який працює в державній службі Валлонії (SPW).

Є підозра, що заарештовані були взяті під варту за підозрою в контрабанді зараженого АЧС м'яса дикого кабана в Бельгію зі Східної Європи. Крім того, їх можуть звинуватити в тому, що вони не повідомили про виявлення вірусу в м'ясі в належний термін.

Ідея транспортування диких кабанів з АЧС не нова. Припущення про те, чому АЧС виявили на півдні Бельгії, зявилися ще у жовтні минулого року: кабан перевезений в південну Бельгію мав стати мисливським трофеєм для заможних бельгійців, які люблять полювати в місцевих густих лісах.

Виконано за допомогою Disqus