Україна встановила абсолютний рекорд з експорту м’яса птиці у 2018 році

15 лютого 2019 702 0
Україна встановила абсолютний рекорд з експорту м’яса птиці у 2018 році
pitall.ru

Тенденцією 2018 р. стало посилення позицій м’ясопродукції українського виробництва на міжнародному ринку за рахунок курятини. Про це повідомив заступник директора Національного наукового центру «Інститут аграрної економіки», член-кореспондент НААН Микола Пугачов, передає прес-служба інституту.

За його словами, минулого року був досягнутий абсолютний рекорд за обсягами експорту цього виду м’ясної продукції — 329 тис. т м’яса птиці.

«Завдяки триваючій широкій географічній диверсифікації та закріпленні на нових ринках збуту після втрати російського, зберігалася позитивна тенденція збільшення обсягів експорту м’яса та субпродуктів», — йдеться в повідомленні.

Торік обсяги експорту продукції м’ясної групи збільшилися проти показників 2017 р. на 21,6% і становили $646 млн.

За словами Миколи Пугачова, у 2018 р. найбільше вітчизняної м’ясопродукції було вивезено до країн Євросоюзу, Близького Сходу та СНД. При цьому позначилася тенденція збільшення обсягів експорту цього виду агропродовольства до країн ЄС. Їх частка у вартісному вимірі склала 35%.

Лідируючу позицію у рейтингу імпортерів вітчизняного м’яса другий рік поспіль утримують Нідерланди.

Тенденція збільшення обсягів поставок українського м’яса та субпродуктів за кордон зберігається й цього року. У січні 2019 р. експорт цього виду продукції перевищив показники відповідного періоду 2018 р. на 18% і склав  $45,6 млн.

Виконано за допомогою Disqus