Українські розсадники продаватимуть саджанці лохини за кордон

15 лютого 2019 2124 0
Українські розсадники продаватимуть саджанці лохини за кордон
pixabay.com

Українські плодорозплідники продаватимуть саджанці плодових дерев, горіхів і ягідних культур. Про це повідомляє EastFruit.

Найбільшим попитом користуються низькорослі підщепи саджанців яблуні, переважно на підщепи М9. При цьому виробники цікавляться, головним чином, такими сортами яблунь як «Голден Делішез», «Гренні Сміт» і «Фуджі», оскільки яблука червоних сортів користуються дещо меншим попитом в Таджикистані.

З волоських горіхів найцікавіші саджанці американського сорту «Чандлер», перш за все завдяки його популярності в сусідньому Узбекистані. Цей сорт є лідером за обсягом виробництва в США, це один з найбільш врожайних культурних сортів волоського горіха. Певний інтерес у місцевих виробників викликають і сорти волоського горіха французької селекції, а також горіх пекан.

Що стосується лохини, то до останнього часу ця ягода взагалі була невідома в Таджикистані. Однак конференція, проведена проектом ФАО і ЄБРР 12 лютого 2019 р., привела до сплеску інтересу до цієї культури, після чого фермери, які мають вільні земельні ресурси, почали активно цікавитися можливістю закупівлі саджанців лохини в Україні.

Виконано за допомогою Disqus