Фермери США розглядають нові культури: коноплі, моркву і тополю

18 лютого 2019 99 0
Фермери США розглядають нові культури: коноплі, моркву і тополю

Уповноважений з питань сільського господарства штату Північна Кароліна (США) Стів Трокслер (Steve Troxler) закликає місцевих фермерів серйозно поглянути на нові культури, зокрема коноплі, моркву і тополю, пише SouthEast FarmPress.

Під час доповіді на Форумі розвитку сільського господарства посадовець зауважив, що науковцям і фермерам Північної Кароліни необхідно провести подальші дослідження щодо потенційних нових культур, аби побачити, чи будуть вони продуктивними в Північній Кароліні.

Нині фермери штату на Атлантичній низовині взяли курс на вирощування конопель як нової прибуткової культури.

Але Стів Трокслер також вбачає потенціал у вирощуванні моркви, яка може бути використана як натуральний харчовий барвник, а також у вирощуванні тополі, яку можна використовувати для виготовлення шпону й фанери.

«Ми розглядаємо проекти з біоенергетики. Одним із подібних успішних проектів стали «гранули для курей», за допомогою яких опалюють курники. Ми експортуємо багато деревних гранул до Європейського Союзу для виробництва енергії. Тож якщо ми виготовляємо їх тут і отримуємо вигоду від цього, то треба більше серйозно поглянути на вирощування біоенергетичних культур», — сказав Стів Трокслер.

Північна Кароліна традиційно посідала перше місце за обсягами вирощування тютюну, однак цінові і тарифні коливання, торгові війни і Китай, який виходить із американського ринку тютюну, сильно дестабілізували його. 

Стів Трокслер зазначив, що через торговельні війни з Китаєм американські фермери та переробники уже зазнали збитків на $65 млн.

За словами уповноваженого, якщо Китай не повернеться на ринок для американського тютюну в цьому році, то фермери знову втратять 35-40 млн фунтів, тобто не зможуть продати 25-30% річного врожаю тютюну.

Виконано за допомогою Disqus