Експерт поділився секретами тривалого зберігання моркви

25 лютого 2019 171 0
Експерт поділився секретами тривалого зберігання моркви
pixabay.com

Існує безліч тонкощів, від яких залежить збереження врожаю моркви у зимовий період. Секретами тривалого зберігання поділився головний спеціаліст по зберіганню ТОВ «Терра Юкрейн» Павло Булгаков. Про це йдеться в матеріалі «Зберігання моркви від А до Я (частина 2)» на Kurkul.com.

Читайте більше: Зберігання моркви від А до Я (частина 1)

Він радить завозити продукт у камеру, яка повністю, аж до бетону охолола до температури зберігання. Температура зберігання +/- 10 градусів, вологість повинна бути в діапазоні 90-98%.

При цьому, плоди та овочі, призначені для тривалого зберігання, повинні бути здоровими і не мати механічних пошкоджень. Холодильник — не госпіталь і не варто сподіватися на те, що пошкоджені плоди будуть зберігатися довго або будуть взагалі виглядати краще.

«Сховище до нового врожаю треба готувати заздалегідь, за місяць до моменту закладки моркви його слід провітрити, просушити і продезінфікувати. До речі, продезінфікувати можна камеру разом із контейнерами. Якщо контейнер новий, чи потрібно його обробляти? Все залежить від того, яка у вас дошка. Якщо у вас чиста світла дошка, то обробляти не варто», — повідомляє Павло Булгаков.

Він підкреслив, що моркву варто завантажувати тільки в чисту продезінфіковану камеру, адже це дуже важливо. Практично всі хвороби, які зустрічаються, приходять в основному з поля. Але коли сховище експлуатується вже кілька років поспіль, то в будь-якому випадку хвороби накопичуються в куточках, на обладнанні, на освітлювальних приладах.

Виконано за допомогою Disqus