Європейці нададуть фінансову допомогу молочним кооперативам Донеччини

25 лютого 2019 188 0
Європейці нададуть фінансову допомогу молочним кооперативам Донеччини

Представники ФАО ООН та ЄС відвідали фермерське господарство Олександра Чаплика, повідомляє «Бізнес-Схід», у селі Верхньокам’янське Званівської громади.

За підсумками зустрічі, стало відомо, що європейці нададуть фінансову допомогу на розвиток фермерства, зокрема, у створенні кооперативу та налагодженні його роботи у Званівській громаді. Про це повідомляє bizshid.com.

Про суму підтримки наразі невідомо.

Наразі у господарстві Олександр Чаплика 24 корови. Під торговою маркою «Чубарочка» він виготовляє і продає молочну продукцію 40 видів.

«Це молоко, сири, сиркова маса з фруктами, масло, сметана — асортимент налічує понад 40 видів натуральної продукції.  Гості оглянули мою ферму, продукцію, їх цікавив технологічний процес, якість, дотримання санітарних норм», — розповів фермер.

Торік підприємець виграв грант і отримав обладнання для молокоприймального пункту — охолоджувач молока та лабораторію. Олександр Чаплик створив кооператив, але місцеві жителі зараз не хочуть вступати до нього, адже мають виконати кілька умов.

«Потрібно виконати 4 умови: обстежити корів у господарствах, дезінфікувати приміщення, придбати разом доїльне обладнання, мати санітарні книжки. За таких умов я готовий купувати у людей молоко по 13 грн/л, зараз вони його здають на переробку по 6 грн/л. Люди не хочуть змін, бо це певна робота», — розповідає підприємець.

Виконано за допомогою Disqus