Ранню капусту з Узбекистану продають в Україні за найнижчою ціною

21 березня 2019 1774 0
Ранню капусту з Узбекистану продають в Україні за найнижчою ціною
pixabay.com

На гуртових ринках України з’явились перші партії ранньої капусти виробництва Узбекистан. Продавці пропонують узбекистанську капусту по 30-31 грн/кг (€0,97-1,01кг) і це є найнижчою ціною на імпортну ранню капусту. Повідомляє SHUVARinfo.

За даними інформаційного центру «Інфо-Шувар», перші партії цієї продукції з’явились цього тижня на майданчику гуртового ринку «ОРСП «Шувар».

Крім Узбекистану, капусту в Україну сьогодні поставляє Албанія. Вартість албанської капусти на українських гуртових ринках становить 37-42 грн/кг (€1,2-1,36 кг).

Широкий ціновий діапазон обумовлений неоднорідною якістю продукції.

Перші партії вітчизняної капусти очікують на початку квітня.

«Капуста з Узбекистану займає відносно невелику частку в структурі пропозиції ранньої імпортної капусти на ринку України. З Македонії ми постачаємо в рази більші обсяги і саме македонська капуста є головним конкурентом для української продукції на початку сезону», — розповідає керівник департаменту «Аналітика» ОРСП «Шувар» Тетяна Гетьман.

В 2018 р. Україна імпортувала майже 10 тис. т капусти, з яких 7,8 тис. т було завезено з Македонії. Також експерт зазначила, що станом на 20 березня 2018 р. ранню капусту в Україні  пропонували за ціною 27-35 грн/кг (€0,8-1,0 кг).

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою