Інститут здоров’я рослин відзначено премією Людина року

26 березня 2019 21 0
Віталій Ільченко, власник ГК «UKRAVIT»
UKRAVITВіталій Ільченко, власник ГК «UKRAVIT»

Спеціальною премією «За вагомий внесок у розвиток у розвиток сучасної науки» на 23-й урочистій церемонії загальнонаціональної програми «Людина року», був нагороджений центр для досліджень та впроваджень інновацій «Інститут здоров’я рослин», відкритий компанією «UKRAVIT» влітку 2018 р. Про це повідомила прес-служба компанії.

Власний лабораторний комплекс і надточне обладнання кращих виробників не обмежує дослідження в Інституті лише сферою агро. За неповний рік свого існування Інститут спільно зі світовими НДІ розпочав масштабні міжнародні проекти у сферах фармакології, косметології та хімії. Це дозволяє інтегруватися у міжнародний науковий простір, а також сприяє репатріації вчених, що покинули Україну за роки Незалежності.

«Ми доклали усі зусилля, щоб побудувати роботу Інституту за зразком передових світових НДІ та центрів. Наприклад, сьогодні «Інститут здоров’я рослин» — єдиний в Україні науково-дослідний інститут, сфокусований на роботі у форматі «Green Chemistry» («Зелена хімія»). Цей підхід дозволяє зменшити застосування шкідливих речовин, передбачає правильну утилізацію та переробку відходів, а головне — використання поновлювальної сировини, що в комплексі зберігає екологію та ресурси нашої країни», — розповів ініціатор проекту Віталій Ільченко

Зважаючи на глобальні кліматичні зміни останніх років, вчені Інституту працюють над створенням максимально ефективних та безпечних препаратів і систем захисту й підживлення культур. А індивідуальні дослідження ґрунту, води, добрив, рослинного та насіннєвого матеріалу дозволяють ідеально адаптувати їх для потреб того чи іншого господарства. Завдяки цьому аграрій може знизити виробничі витрати і суттєво підвищити врожайність, а відтак — зробити свій бізнес успішним і прибутковим.

Виконано за допомогою Disqus