Менеджера посадили під домашній арешт за продаж неіснуючих тракторів

3 квітня 2019 1039 0
Менеджера посадили під домашній арешт за продаж неіснуючих тракторів

На Полтавщині суд обрав міру запобіжного заходу менеджеру компанії, яка продавала фермерам неіснуючі трактори. Октябрський районний суд посадив Юлію Дябіну під не цілодобовий домашній арешт. Повідомляє Полтавщина.

Згідно з матеріалами справи, Юлія Дябіна була членом злочинної групи, яка складалася з сімох осіб, віком від 28 до 44 років. Ймовірні злочинці створили близько десяти фіктивних фірм. Під виглядом надання послуг з онлайн-продажу сільськогосподарської техніки вони виманювали у людей гроші.

За оцінкою прокуратури Полтавської області, ця група заволоділа коштами потерпілих на загальну суму майже півмільйона гривень. Департамент кіберполіції Нацполіції України дає інші припущення щодо розміру збагачення. На думку правоохоронців, вони отримували близько мільйона гривень щомісячно.

Група осіб, яка відкрила фірму, розміщувала на сайтах оголошення від ПП «Чегринець» про продаж сільгосптехніки: корейських та білоруських міні-тракторів. Ціну виставляли нижчу за аналогічні оголошення. Іноді їхні пропозиції були у 10 разів дешевше.

Виконано за допомогою Disqus