Україна увійшла в топ країн-лідерів з вирощування штирійських гарбузів

8 квітня 2019 1866 0
Україна увійшла в топ країн-лідерів з вирощування штирійських гарбузів
agri-gator

У 2018 р. корпорація «Сварог Вест Груп» вперше здійснила виробництво гарбузової олії на потужностях в Австрії. З огляду на те, що в Австрії обмежені можливості для вирощування гібрида гарбуза Gleisdorfer, країна імпортує необхідний обсяг насіння для переробки. Однією з постачальників стала Україна, це дозволило країні стати однією з лідерів з вирощування цієї культури. Повідомляє Latifundist.com.

На думку фахівців, найкраща гарбузова олія зустрічається лише в Штирії, яка є федеральною австрійською землею. Майже все зібране в Україні насіння гарбуза вивозять до Австрії на подальшу переробку.

За тонну «голого» насіння дають близько $1 тис. За літр гарбузової олії — $5 тис. Збирають аграрії до 1,5 т/га насіння. Рентабельність в Україні складає в середньому 30-35%.

Довідка. Для того, щоб отримати один літр олії з насіння гарбуза необхідно витратити близько двох з половиною кілограм гарбузового насіння, що дорівнює приблизно тридцяти гарбузам. До речі, насіння гарбуза — це єдина сировина, яке потрібно олійникам — вся гарбузова м'якоть залишається на полі, де перетворюється в добриво.

Читайте більше: АгроПолігон Сварог Вест Груп: Штирійський гарбуз порадував, незважаючи на погодні сюрпризи.

Виконано за допомогою Disqus