В Україні знизився експорт яблук

11 квітня 2019 24 0
В Україні знизився експорт яблук

Обсяг експорту яблук з України у березні 2019 р. знизився на 4% у порівнянні з лютим цього ж року. Про це повідомляє EastFruit.

У лютому українські садівники реалізували на зовнішньому ринку 11,1 тис. т яблук. У березні обсяг експорту впав до 10,6 тис. т. Попри це, обсяги експорту яблук в березні залишаються одними з кращих за всю історію моніторингу.

За словами галузевих експертів, зниження експорту було цілком очікувано, оскільки не зважаючи на досить великі запаси яблука в українських господарствах, пропозиція фруктів експортної якості вже досить обмежена.

За словами головного аналітика Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Тетяни Смирнової, вже в квітні варто очікувати чергового зниження експорту в порівнянні з березнем.

«Вже зараз певні обсягами яблука високої якості, які могли б бути відвантажені на віддалені ринки, мають у своєму розпорядженні поодинокі господарства, причому, в основному ці обсяги вже законтрактовані. Розраховувати на значний експорт в європейські країни також не варто, оскільки, за даними WAPA, тільки в Польщі запаси яблука вдвічі більше торішніх. Таким чином, основний обсяг фермерам доведеться реалізовувати на внутрішньому ринку, що неминуче позначиться на цінах», — додала експерт.

Нагадаємо, Држстат підтвердив найбільший урожай яблук за всю історію незалежності

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою