Ферма на Хмельниччині виріже 500 свиней через АЧС

14 квітня 2019 779 0
Ферма на Хмельниччині виріже 500 свиней через АЧС
pixabay.com

На Хмельниччині зареєстрували захворювання свиней на африканську чуму. Через це на фермі знищать більше 500 голів свиней. Повідомляє ye.ua.

Спалах АЧС було зафіксовано в ТОВ «Оболонь Агро» в селі Почапинці Чемеровецького району Хмельницької області.

«В господарстві 9 квітня захворіло дві свиноматки. До нас надійшло звернення від ветлікаря про те, що вони не піддаються лікуванню. Тварини загинули. Спеціалісти, які виїхали на місце події, відібрали біоматеріал та направили на дослідження до Хмельницької державної регіональної лабораторії. І вже лабораторно у свиней підтвердили діагноз АЧС», — розповів заступник начальника управління Головного управління Держпродспоживслужби в Хмельницькій області Олександр Садов’юк.

За його словами, зараз уже затверджено плани з ліквідації АЧС, визначено межі епізоотичних осередків, зон захисту та нагляду. На засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії вогнищем АЧС визнано територію ферми в селі Почапинці.

До загрозливої зони також увійшли села Почапинці і Садове.

«Усе поголів’я свиней, а це 547 голів, уже завершують знищувати. В селах, які потрапили до зони захисту, очікуємо, коли пройде інкубаційний період, населенню буде запропоновано здати тварин за забійні підприємства», — повідомив Олександр Садов'юк.

Читайте за темою: На Миколаївщині ввели карантин через спалах АЧС.

Виконано за допомогою Disqus