Молодий фермер може отримати 40 тисяч грн одноразової допомоги — Шеремета

15 квітня 2019 1786 0
Молодий фермер може отримати 40 тисяч грн одноразової допомоги — Шеремета

Держпідримка сільськогосподарської галузі передбачає спеціальну бюджетну дотацію для молодих фермерів. Так, голова фермерського господарства віком до 35 років 1 раз на рік може отримати бюджетну субсидію до 40 тис. грн на розвиток свого господарства. Про це повідомив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета, передає прес-служба Мінагрополітики.

«Важливою метою для Уряду і Мінагрополітики є забезпечення сталості державної підтримки. Але, разом з тим, ми реагуємо на виклики галузі і доповнюємо програми новими актуальними напрямами. Зокрема, йдеться про підтримку молодих фермерів, новостворених фермерських господарств, галузі бджільництва, відшкодування вартості обладнання для шокової заморозки ягід та інше», — зауважив Віктор Шеремета.

За його словами, Уряд надає бюджетну субсидію новоствореним фермерським господарствам у розмірі 3 тис. грн на 1 гектар (до 60 тис. грн) на одне фермерське господарство. Дотація надається у перші три роки після його створення для провадження сільськогосподарської діяльності.

Нагадаємо, в бюджет заклали 3,5 млрд на підтримку тваринників

Виконано за допомогою Disqus