На Вінниччині агрофірми понад 3 роки судяться за землю

18 квітня 2019 2235 0
На Вінниччині агрофірми понад 3 роки судяться за землю

Декілька років поспіль у Вінницькій області два агропідприємства «воюють» за земельні ділянки, які не можуть поділити. Наразі справа дійшла до судів, тож остаточне рішення винесуть лише після довготривалої тяганини. Повідомляє Вінниця.info.

Два сільськогосподарських товариства — ТОВ «Щедра нива» та ТОВ «Овочі Заріччя» у 2016 почали конфліктувати через оренду земельних ділянок.

За словами директора ТОВ «Овочі Заріччя» Дмитра Корнійчука, їхній діяльності постійно перешкоджали. У 2018 р. «Щедра нива» подала позови до суду на припинення реєстрації укладених договорів оренди з пайовиками. Мотивуючи це тим, що їх договори ще не припинені і продовжують свою дію. У двох позовах їм » було відмовлено.

«У наступних засіданнях представник ТОВ «Щедра нива» заявив про перерву у розгляді справ. Опісля дивним чином суддя Войнаревич задекларував 200 тис. грн, а також було винесено рішення на користь ТОВ «Щедра нива». Наразі державна реєстрація права оренди нашого товариства не скасована, тому я вважаю, що ми маємо повне право законно працювати на цих земельних ділянках», — розповів директор ТОВ «Овочі Заріччя» Дмитро Корнійчук.

Натомість директор підприємства «Щедра нива» Дмитро Бондарчук переконує, що право на оренду землі має його господарство. А позицію конкурентів вважають нечесною.

Читайте за темою: Ліг у землю, за яку боровся, — земельна війна на Буковині.

Черговий конфлікт між підприємствами стався коли «Овочі Заріччя» вирішила встановити межі на орендованих земельних ділянках. Саме тоді представники «Щедрої ниви» приїхали на місце події разом з головою сільської ради та викликали поліцію.

Дмитро Бондарчук вважає, що представники «Овочів Заріччя» перш ніж встановлювати межі земельних ділянок, повинні були попередити їх та представників сільської ради. І назвав їх дії самозахопленням.

Голова Кропивнянської сільської ради Ніна Дмитрук, переконує, що попри конфліктні ситуації рахуватися необхідно в першу чергу з місцевими жителями, які й надають в оренду підприємствам власні земельні ділянки.

У районному відділі поліції про конфлікт між підприємствами знають, проте втручатися у нього не можуть, адже за словами начальника, такі спори має вирішувати суд.

Наразі обидві фірми очікують офіційних рішень суду, щоб нарешті врегулювати ситуацію згідно закону. Що ж до ймовірних провокацій чи захоплення землі, то підприємці переконують, що такого не буде. Працюватимуть виключно в правовому полі.

Виконано за допомогою Disqus