Ціни на українську цибулю почали знижуватись

1 травня 2019 118 0
Ціни на українську цибулю почали знижуватись
agroinsider.com.uaЦіни на українську цибулю почали знижуватись

Збільшення поставок з Узбекистану цибулі врожаю 2019 року, знизило ціни на ринку України. Про це повыдомляє Kurkul.com, з посиланням на «Інфо-Шувар»

Згідно останнього оновлення цін, сьогодні на гуртовому ринку ОРСП «Шувар» у Львові імпортна цибуля врожаю 2019 року пропонується по 21-23 грн/кг (0,71-0,78 €/кг). Імпортна цибуля врожаю 2018 року на «Шуварі» сьогодні пропонується по 20-25 грн/кг  (0,68-0,85 €/кг)  у залежності від якості. Іншими словами, за останній тиждень ціна на цибулю на «Шуварі» знизилася на 15-20%.

Читати за темою: Цибуля зросла в ціні у 6 разів в порівнянні з 2018 роком

«Рання цибуля — це товар, з яким треба вміти працювати. Цей овоч досить складно переноснить логістику, втрачає протягом транспортування мінімум 10% ваги і швидко псується. Притримати таку цибулю неможливо і треба продати протягом тижня. Тому, цілком можливо, що збільшення такої пропозиції буде негативно впливати на ціни найближчими тижнями», — розповідають трейдери.

Крім поставок із Узбекистану, на українському ринку продовжує збільшуватися пропозиція ранньої цибулі з Єгипту, яка пропонується приблизно за тією ж ціною, що й узбецька, але є значно краща за якістю. До того ж, вже на початку травня, українські трейдери очікують перші пропозиції цибулі врожаю 2019 року з Таджикистану.

Виконано за допомогою Disqus