Українцям прогнозують цього року гарний врожай цибулі

12 травня 2019 703 0
Українцям прогнозують цього року гарний врожай цибулі
pixabay.com

Україна цьогоріч має гарні перспективи на врожай цибулі. Про це свідчить інформація, яка надходить з областей, про гарні умови проведення сівби, посадки цибулі, отримання хороших сходів. Повідомляє seeds.org.ua.

«З кожним днем ​​все більше і більше надходить цибулі в торгові мережі з надранніх і ранніх строків посадки, як вітчизняного, так і імпортного виробництва. Вже на початку-середині червня ціни на овоч істотно знизяться», — зазначив начальник управління рослинництва, насінництва, садівництва і виноградарства Мінагрополітики Леонід Сухомлин.

На його думку є два головні чинники, що призвели до цінового стрибка цибулі. Це недобір врожаю через несприятливі погодно кліматичні умови та інші чинники (посуха в березні-квітні 2018) в період посіву цибулі ріпчастої в південних регіонах привели до зменшення площ культури на 2,3 тис. га або 4,2% проти 2017 р.

Читати за темою: За тиждень ціна на цибулю знизилась на 40%.

Також в липні-серпні 2018 р. в період дозрівання і збирання в південних регіонах (Херсонська, Одеська та Миколаївська області) утворилися несприятливі погодні умови, які були викликані затяжними інтенсивними дощами. Як наслідок цибуля «хворіла», спостерігалося її гниття ще на полі.

«Вищезазначені фактори призвели до зменшення виробництва цибулі в 2018 р. на 92,7 тис. т або 10% проти 2017 р.», — повідомив Леонід Сухомлин.

Виконано за допомогою Disqus