Експерт розповів, як запобігти отруєнню бджіл

2 травня 2019 1502 0
Експерт розповів, як запобігти отруєнню бджіл

Отруєння бджіл пестицидами можна уникнути шляхом налагодження комунікації між пасічниками та аграріями. У цьому переконаний, практикуючий адвокат, заступник голови громадської організації «Обласна спілка «Дніпровський пасічник», експерт відділу секторальної політики GFA Consulting Group GmbH (питання маркування, виробництва і продажу меду) Роман Смолов. Про це повідомляє Kurkul.com.

Він розробив покрокові дії та примірні зразки документів, які рекомендовано використовувати пасічнику у своїй діяльності. Інструкція розроблена з метою упередження фактів отруєння бджіл шляхом налагодження комунікативної роботи пасічника та аграрія.

  • Спершу потрібно зареєструвати пасіку за місцем проживання фізичної особи або за місцем реєстрації юридичної особи у місцевих державних адміністраціях, або у сільських, селищних, міських радах, об’єднаних територіальних громадах один раз у рік заснування пасіки.
  • Другий крок — обстеження пасіки фахівцями ветеринарної медицини управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії ГУ Держпродспоживслужби в області.
  • Третій крок — отримання ветеринарно-санітарного паспорту пасіки.
  • Далі — розмістити пасіку. Розміщення пасіки фізичними та юридичними особами на земельних ділянках, які їм належать, здійснюється відповідно до санітарно-ветеринарних правил. Розміщення пасік на ділянках інших власників або користувачів здійснюється за їх згодою.
  • Наступний крок — інформування органів місцевого самоврядування, землевласника, управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії про заплановане місце розташування (кочівлю) пасіки.

Яких ще заходів необхідно вжити, аби запобігти отруєнню комах, читайте за посиланням.

Виконано за допомогою Disqus