В АПК залучено $0,5 млрд

15 жовтня 2015 42 0
В АПК залучено $0,5 млрд
Latifundist.comВ АПК залучено $0,5 млрд

В агросектор цього року залучено майже півмільярда доларів. Це більше, порівняно з минулим роком. Про це виданню «День» сказав міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко.

За його словами, це проекти, які вже реалізовуються і будуть завершені до кінця цього року.

«Наразі Україну називають «європейським Китаєм». Девальвація з 8 до 22 грн зробила собівартість вітчизняної продукції однією з найдешевших, бо частина виробничих витрат зафіксована у гривні. Навіть у разі падання індексу ФАО, на продовольчі товари на 24%, гривня знецінилася майже в чотири рази. Що це означає? Усі експортно-орієнтовані галузі виграють від цього. АПК — одна з них», — сказав він.

За його словами, відтак виграватимуть ті, хто продає продукцію на експорт. Проблеми мають ті сектори, які реалізовують продукцію, як правило, на внутрішній ринок (овочівництво, картоплярство). А загалом галузь неодмінно матиме прибуток. Не настільки критична ситуація і з валютними боргами.

«Після кризи 2008 р. банки стали обережніше надавати позики: валютні кредити отримували тільки компанії з експортними контрактами. Тому проблем із поверненням у них майже немає», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus