На заміну спецрежиму аграріям обіцяють 9 млрд грн

16 жовтня 2015 97 0
На заміну спецрежиму аграріям обіцяють 9 млрд грн
Gazeta.lviv.uaНа заміну спецрежиму аграріям обіцяють 9 млрд грн

У разі скасування спецрежиму оподаткування ПДВ для агропромислового комплексу потрібно надати аграріям підтримку на суму майже у 9 млрд грн. Про це виданню «День» сказав міністр аграрної політики і продовольства України Олексій Павленко.

«Мінагропрод заперечує скасуваня спецрежиму з ПДВ для агропромислового комплексу. Не можна щось забрати у галузі й нічого не дати натомість. Якщо ми говоримо про наслідування європейської моделі, де пільг із ПДВ немає, то не забуваймо про наявну там дотацію у €30/1 га! Зараз відпрацьовуємо елементи механізму при моделі прямого фінансування агросектору. Якою буде фінальна модель? Наразі немає політичного рішення щодо того, скасують чи ні цю пільгу», — сказав посадовець.

За його словами, відповідь на це запитання шукатимуть у залі парламенту, можливо, навіть перед новим роком.

«Питання досить складне. Я агітую не так за сам механізм, як за збереження загалом підтримки для галузі не в меншій кількості, аніж зараз», — зазначив міністр.

Також він додав, що за приблизними оцінками, у разі скасування пільг із ПДВ АПК потрібно надати підтримку на суму майже у 9 млрд грн. Але цифра може бути ще більшою. Йдеться про компенсацію банківських відсотків, програму створення кооперативів, спорудження овочесховищ.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою