На Дніпропетровщині запроваджують випас курей в посівах амаранту

14 травня 2019 671 0
На Дніпропетровщині запроваджують випас курей в посівах амаранту
Kurkul.com

Два підприємства із Дніпропетровщини почнуть застосовувати унікальну технологію вирощування курей. Повідомляє Seeds.

Органічна ферма «УкрБіоЛенд» та ще одне підприємство в Апостолівському районі, будуть застосовувати вільний випас курей в посівах амаранту.

За словами голови Асоціації виробників амаранту та амарантової продукції Олександра Дуди, такий спосіб господарювання матиме синергетичний ефект, тобто принесе користь, як компанії, що вирощує амарант, так і птахівникам.

«Коли амарант підросте, курей випускають в посіви амаранту,територію огороджують електро-пастухом. Вони скубуть бур’яни, комашок, нижні листочки амаранту. Підростуть — стрибатимуть трохи вище. Водночас кури підживлюють ґрунт своїм послідом. Амарант, в свою чергу, захищає їх від летючих хижаків», — розповів Олександр Дуда.

Читати за темою: Вирощування амаранту

Він зауважив, що це буде і великим плюсом для органічних господарств, що не мають власного тваринництва та роблять ставку виключно на органічні добрива рослинного походження. Оскільки вони будуть отримувати курячий послід для того, щоб підтримувати родючість ґрунту в належному стані і забезпечити врожайність подальших культур.

Працюючи за цією технологією фермери будуть отримувати м’ясо, яйця, органічні добрива на полі та врожай товарного насіння самого амаранту.

Виконано за допомогою Disqus