Виробництво молока впаде на 10% — прогноз

16 жовтня 2015 82 0
Виробництво молока впаде на 10% — прогноз
Ltava.poltava.uaВиробництво молока впаде на 10% — прогноз

Виробництво молока у вересні 2015 р., на сільськогосподарських підприємствах, порівняно з серпнем скоротилося на 8%, а до кінця року воно впаде ще на 9-10%, вважають експерти «Українського клубу аграрного бізнесу» (УКАБ).

Як зазначається у повідомленні прес-служби УКАБ, виробництво молока в Україні протягом дев’яти місяців цього року склало 8,4 млн т, що на 4,4% менше за аналогічні показники попереднього року. Сезонність залишається однією з основних проблем галузі.

«Саме зниження обсягів виробництва молока є однією з причин підвищення закупівельних цін. У першій половині жовтня закупівельні ціни на сировинне молоко в Україні зросли на 3-6%», — пише сайт.

Наразі молоко від сільськогосподарських підприємств, у більшості випадків, закуповується за ціною 4,40-5,50 грн/кг (з ПДВ), залежно від ґатунку та регіону. Уперше за довгий час вартість сировинного молока почала демонструвати чітку тенденцію до зростання, йдеться у матеріалі.

«Вартість сировинного молока в Україні буде зростати, проте внаслідок підвищення собівартості його виробництва та девальваційних процесів ціна на нього буде нижчою від бажаної для фермерів. Крім цього через подальше зубожіння українського населення попит на молочні продукти буде стриманим, що тиснутиме на ціни», — повідомила експерт аграрних ринків УКАБ Аліна Жарко.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою