Тепличні овочі продовжать дешевшати — прогноз

22 травня 2019 35 0
Тепличні овочі продовжать дешевшати — прогноз
pixabay.comТепличні овочі продовжать дешевшати — прогноз

З минулого тижня на ринку тепличних овочів почалося зниження ціни. Про це повідомляють аналітики Української плодоовочевої асоціації.

Нагадаємо, на херсонській фермі сортуватиме огірки спеціальна машина 

Оператори ринку не фіксували жодних передумов до зміни ситуації впродовж тижня.

«По-перше, сприятливі погодні умови призводили до суттєвого збільшення пропозиції огірків на ринку з усіх типів теплиць. Другим важливим фактором є завершення травневих свят в Україні, що негативно вплинуло на купівельну активність. Таким чином, минулий тиждень завершився встановленням нового цінового діапазону в 15-20 грн/кг, але оператори ринку не виключають збереження негативної цінової тенденції й найближчим часом», — йдеться у повідомленні.

На ринку томатів минулого тижня ключову роль у ціноутворенні відігравали інакші фактори. Ціни на помідори, які встановилися в Україні останнім місяцем, та їх зростання напередодні пасхальних та травневих свят спонукало до збільшення пропозиції на вітчизняному ринку імпортної продукції.

Таким чином, в той час як томати з Польщі та Туреччини минулого тижня пропонувалися в Україні за цінами від 30 грн/кг, а якість повністю влаштовувала покупців, українські виробники були змушені переглядати ціни на власну продукцію у бік зниження, тож на кінець звітного періоду вітчизняна продукція оцінювалася у 40 грн/кг та менше.

Виконано за допомогою Disqus