На Київщині запрацює завод з виробництва кукурудзяного крохмалю

22 травня 2019 395 0
На Київщині запрацює завод з виробництва кукурудзяного крохмалю
pixabay.com

У Яготині Київської області запрацює підприємство з виробництва кукурудзяного крохмалю. ТОВ «Укрстарч» діятиме на території колишнього Яготинського цукрового заводу «Спецтехніка». Про це повідомляє agroperspectiva.com.

Антимонопольний Комітет України у 2019 р. дав дозвіл на придбання  майнового комплексу для розміщення там потужностей нового виробництва. Його продукція — кукурудзяний крохмаль і крохмалопродукти — буде реалізовуватися в Україні, а також йтиме на експорт.

В перспективі, коли завод вийде на максимальну потужність, тут планується створити близько 200 робочих місць.

«Вже сьогодні ми прийняли на роботу до нас усіх працівників Яготинського цукрового заводу «Спецтехніка» і підняли їм заробітну плату», — розповів директор підприємства Володимир Салига.

Наразі Яготинський цукровий завод чи не єдиний серед усіх колишніх цукрових заводів, де повністю збережено технічну базу. На інших непрацюючих підприємствах цукрової галузі, розібрані навіть фундаменти і стіни.

Читати за темою: Біогазову станцію на цукровому жомі запустили на Київщині

Вже цього року планується почати реконструкцію цукрового заводу та запустити лінію з приймання та зберігання зерна кукурудзи. Наступного року — монтаж, налагодження та запуск технологічної лінії з виробництва кукурудзяного крохмалю.

Варто відмітити, що Україна нині є одним з лідерів-експортерів зерна кукурудзи (22 млн т). Але все зерно продається сировиною. Відвантажуючи не перероблене зерно, держава і бізнес втрачають значні фінансові ресурси. Адже варто лише переробити кукурудзу на крохмаль і ціна продукту зросте в чотири рази.

«Щороку майже весь урожай кукурудзи, вирощений на Україні, перевозиться в порти та експортується за кордон, на підприємства, що виробляють той же крохмаль, який Україна могла би виробляти у себе вдома. І вже готова продукція з українського урожаю завозиться на Україну, але за іншими цінами. Наша мета — аби з зерна, яке вирощеного тут, на нашій землі, виготовлялась українська продукція», — зазначив Володимир Салига.

Виконано за допомогою Disqus