В Україні модернізують зрошувальну систему

23 травня 2019 1269 0
Інгулецька зрошувальна система
wikimapia.orgІнгулецька зрошувальна система

Міністерство екології та природних ресурсів України і Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) підписали меморандум про взаєморозуміння з розвитку зрошення в Україні. Це дасть можливість залучати фінансування в проекти зі зрошення. Про це повідомив старший радник із зовнішніх зв'язків ЄБРР Антон Усов, передає AgroPolit.com.

Нагадаємо, на Херсонщині агарії скоротили посіви рису та сої через подорожчання води для зрошення.

«ЄБРР і Міністерство екології та природних ресурсів України підписали меморандум про співпрацю в галузі управління зрошувальними системами. Зокрема, розпочнеться підготовка до модернізації Нижньодністровської іригаційної системи в Одеській області. Вирішення проблеми своєчасного поливу сільгоспугідь у цьому регіоні стимулюватиме виробництво зернових та олійних, а також плодоовочевих культур», — повідомив він.

На офіційній Фейсбук-сторінці Мінекології наголошується, що метою меморандуму є створення механізму для забезпечення сталого розвитку зрошуваного землеробства в Україні. Зокрема, йдеться про до підготовку модернізації Нижньодністровської зрошувальної системи та інших проектів для кредитування ЄБРР.

Виконано за допомогою Disqus