На Вінниччині через АЧС спалять понад тисячу свиней

25 травня 2019 173 0
На Вінниччині через АЧС спалять понад тисячу свиней
pixabay.com

На свинофермах у селі Сошанське, які належать СТОВ «Хлібороб», було зафіксовано новий випадок АЧС. Зі свиноферми буде вилучено та спалено все свинопоголів’я, а це понад тисяча голів. Повідомляє прес-служба Козятинської РДА.

Керівник господарства 22 травня повідомив фахівців районної ветмедицини про загибель 11 свиней. Відібраний патологічний матеріал було направлено для проведення вірусологічного дослідження у випробувальний центр Вінницької регіональної лабораторії Держпродспоживслужби, де підтвердили захворювання тварин на АЧС. Було з’ясовано, що падіж свиней тут почався ще з 19 травня. Станом на 23 травня загинуло 24.

Нагадаємо, станом на 16 травня від початку 2019 р. в Україні зареєстрували 21 випадок африканської чуми свиней (АЧС).

На екстреному засіданні Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Козятинській РДА, було затверджено план з ліквідації АЧС.

Начальник ГУ Держпродспоживслужби Вінницької області Григорій Сидорук повідомив, що в приватному секторі Сошанська, навіть попри те, що ферма знаходиться близько біля села, свиней не вилучатимуть. Тому населенню хвилюватися і панікувати не слід, оскільки цим можуть скористатися нечесні на руку закупівельники, скупивши у них свиней за безцінь.

Наразі в селі подворовий обхід здійснюють фахівці ветмедицини, проводячи клінічний огляд поголів’я.

Виконано за допомогою Disqus