Вперше українська компанія почне утилізацію пестицидів

30 травня 2019 553 0
Вперше українська компанія почне утилізацію пестицидів
Вперше українська компанія почне утилізацію пестицидів

У березні 2019 р. компанія UKRAVIT виграла тендер UNIDO (Організація Об'єднаних Націй з промислового розвитку) з реалізації української частини проекту Скоординоване управління видаленням озоноруйнуючих речовин (ОРВ) і стійких органічних забруднювачів (СОЗ) в Україні, Білорусі, Казахстані та Вірменії. Про це повідомляє SuperAgronom.com.

Згідно з умовами проектного договору, компанія отримає технічну підтримку для створення на її потужностях в Черкасах інфраструктури для видалення озоноруйнуючих речовин і утилізації стійких органічних забруднювачів. Це буде повноцінна виробнича лінія з переробки холодильних, морозильних камер і кондиціонерів та інсинераторна піч.

Цей проект дозволить Україні виконувати взяті на неї зобов'язання по збереженню навколишнього середовища в рамках ратифікованих міжнародних угод — Монреальського протоколу, Базельської і Віденської конвенцій, а також Паризької угоди. Це вперше в Україні вітчизняна компанія займеться утилізацією непридатних пестицидів і фреону. Раніше за цією послугою зверталися до закордонних партнерів.

Як повідомляють в прес-службі компанії, необхідне обладнання буде поставлено в Україну восени цього року. Запуск і повноцінна робота лінії планується вже в 2020 р.
 

Виконано за допомогою Disqus