Через вилив пестицидів припинено водопостачання в Умані та Білій Церкві

10 червня 2019 447 0
Через вилив пестицидів припинено водопостачання в Умані та Білій Церкві
pixabay.comЧерез вилив пестицидів припинено водопостачання в Умані та Білій Церкві

Через потрапляння пестицидів у притоку річки Рось 9 червня, в Умані та Білій Церкві вимкнули водопостачання. Про це повідомляють fakty.com.ua.

Нагадаємо, унаслідок ДТП, що сталася 9 червня у с. Збаржівка Погребищенського району Вінницької області, до притоки річки Рось потрапила 1 т інсектициду «Нурел Д». Правоохоронці встановили, що хімічні речовини були викрадені з фермерських господарств області.

Так, станом на 7 ранку 10 червня водопостачання в місті Умань здійснюється з резервуарів, запасу води вистачить на три доби. У місті Біла Церква створено запас на одну добу, подача води призупинена.

«Жодної краплі зараженої чи забрудненої води уманчани не отримають. Тому, що при заборі води водоканалом Білої Церкви з річки Рось, відповідний хімічний аналіз проводиться постійно. Отримуючи ту воду, вони проводять первинну хімічну очистку, тільки після чого, перевіривши її знову, вони закачують цю воду у водогін, який з’єднує Білу Церкву і Умань. Ми отримавши воду з водогону також проводимо її хімічний аналіз. Проводимо очистку на нашому надсучасній фільтрувальній станції. Після чого робимо хімічний аналіз. Лише після цього уманчани отримують воду», — повідомив у Facebook мер Умані Олександр Цебрій.

У коментарі Kurkul.com начальник Сектора зв`язків із засобами масової інформації та роботи з громадськістю ГУ НП ДСНС Вікторія Рубан повідомила, що фахівці Держпродспоживслужби взяли зразки води для проведення аналізу. Результатів дослідження поки немає.

 

Виконано за допомогою Disqus