Для аграріїв можуть узаконити повернення акцизу за купівлю пального

6 червня 2019 193 0
Для аграріїв можуть узаконити повернення акцизу за купівлю пального

«Агро-Продовольча Рада» спільно з Українською аграрною асоціацією (УАА) розробляють законопроект про відшкодування аграріям акцизу при покупці пального. Повідомляє Traktorist.ua.

Під час публічної презентації «Агро-Продовольчої Ради» про це розповів один із членів новоствореного об’єднання, заступник голови УАА Мар'ян Заблоцький.

За його словами, є декілька першочергових питань, які підніматимуть у рамках роботи «Агро-Продовольчої Ради».

«До кінця року робитимемо все, аби знизити витрати аграріїв на виробництво. Так в Україні портові збори у 2,5 разу вищі, ніж за кордоном. Надто високі тарифи «Укрзалізниці»… Хочемо, щоб аграріям відшкодовували акциз на пальне. Сьогодні власники дизельних локомотивів його не платять під приводом того, що вони не їздять по дорогах. Трактори теж 90% свого робочого часу не їздять по них, але чому тоді мають платити? Ми придумали модель, за якої аграріям відшкодовуватимуть акциз на пальне, що заплатили за придбання бензину. Це приблизно $12/га, і це реально запропонувати Раді нового скликання. Всі ініціативи ми підготуємо разом із «Агро-Продовольчою Радою» та будемо ініціювати», — розповів Мар'ян Заблоцький.

Нагадаємо, бізнес закликає відтермінувати впровадження акцизного податку на пальне

Він також зауважив, що за останні 6 років у раді прийнято 12 законів авторства асоціації.

«Але в нашій діяльності з’явилися питання, за які багато хто боявся братися: робота АМПУ, «Укрзалізниця». Ці питання мають вирішуватися публічним тиском, адже вимагають прийняття рішення на найвищому політичному рівні. Тому для нас важливий розвиток таких організацій, як «Агро-Продовольча Рада», які мають стати ефективним інструментом публічного тиску», — підсумував він.

Виконано за допомогою Disqus