Новою нішевою культурою для фермерів півдня може стати алое

8 червня 2019 2140 0
Новою нішевою культурою для фермерів півдня може стати алое

Вирощування алое у великих масштабах може стати вигідною нішею для аграріїв півдня. Алое — рослина невибаглива, не вимагає частого поливу та особливого догляду. Вона є універсальною, бо використовується у медицині, харчуванні та косметології. Як відомо, рідкісні та ексклюзивні продукти завжди відрізнялися високою рентабельністю. Повідомляє agro-yug.com.ua.

В природних умовах деревоподібне алое досягає висоти біля 15 м, а ось на підвіконні є невеликим кущиком.

Сучасна наука та фармакологія офіційно визнали алое лікарською сировиною, що представляє особливу цінність. Тому на його основі випускають такий препарат, як «Сабур» — висушений сік алое, що лікує печінку. Є також й «Емульсія алое», яка показала високу ефективність при ураженні шкіри, внаслідок впливу радіоактивного випромінювання високої інтенсивності.

Читати за темою: Малим та середнім фермерам порадили вирощувати коноплі

Високий лікувальний ефект препаратів на основі алое пояснюється унікальним хімічним складом рослини. До її складу входить алоїн. До того ж в рослині присутні сапоніни (очищувальні та антисептичні властивості), органічні кислоти (альфа — амілаза), мінеральні елементи (кальцій, калій, натрій, магній, цинк, мідь, хром тощо), замінні та незамінні амінокислоти. Вітаміни: В1, В2, ніацин, В6, С, холін, фолієва кислота, Е, А, бета — каротин.

На півдні України алое можна вирощувати у звичайних теплицях, що у зимовий період мають підігрів. В середньому у теплиці на 20-25 м² можна отримати біля 50 рослин.

Замовниками рослини можуть стати фармацевтичні компанії, харчові та косметичні концерни. В якості екзотичного продукту алое можна запропонувати кафе та ресторанам.

«А якщо ваша ферма перетвориться на справжній екзотичний сад алое — це буде дуже цікавим місцем для проведення екскурсій та навчальних семінарів. Тому для південних регіонів алое може не тільки приносити прибуток, але й стати стимулом до створення нових ідей», — йдеться у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus