Що буде з цінами на зерно в Україні — проноз трейдера

7 червня 2019 999 0
Що буде з цінами на зерно в Україні — проноз трейдера
Що буде з цінами на зерно в Україні — проноз трейдера

На тлі проблем між США та Китаєм українці переймаються що ж буде з цінами в Україні. Окрім цього, існує ризик того, що урожай кукурудзи в США цього року скоротиться. Поки в Україні все спокійно. Якщо ситуація в північній півкулі буде погіршуватися і далі, то потенціал зростання по зерновим у нас може скласти ще близько $15. Таку думку висловив трейдер компанії Spike Trade Юрій Гаврилюк, передає Latifundist.com

Читати за темою: АгроПолігон John Deere — Сівба кукурудзи в «Криниці» на Вінниччині

«Все одно страх обмежений часом, і через 2-3 тижні картина буде зрозуміла. Тоді може початися розворот цін», — наголосив він.

Війна між Китаєм та США вигідна останнім і вони просто торгуються про умови. Тим часом, Китай шукає незалежності від США: змінюють структуру посівів (сіють більше сої), шукають альтернативних постачальників (зараз проводяться консультації на міждержавному рівні для спрощення процедури експорту ячменю з України в Китай).

«Для виробника природним є бажання отримати ціну на $3-5 вище за ринок. Ми були свідками першої хвилі форвардів на рівні $160/т. Далі відбувся різкий стрибок до $170, а паралельно з ним — велика кількість лотів на продаж. Загалом, поки фермерами продано, мабуть, 1-1,5 млн т кукурудзи майбутнього врожаю. Наступний таргет для більшості — $ 175/т. Але в будь-якому випадку в цьому сезоні основна кількість кукурудзи, мабуть, буде торгуватися по споту», — прогнозує експерт ситуацію в Україні.

Виконано за допомогою Disqus