Фермер знову піде до суду, аби скасувати мораторій на продаж землі

14 червня 2019 479 0
Фермер знову піде до суду, аби скасувати мораторій на продаж землі
Фермер знову піде до суду, аби скасувати мораторій на продаж землі

Львівський фермер, власник ФГ «Меринос-Захід» Дмитро Огньов знову збирається до суду, аби скасувати мораторій на продаж землі. Про це повідомила депутат Київрада, голова практики нерухомості PwC Legal Ukraine Ольга Балицька, передає «НВ Бізнес».

Нагадаємо, восени минулого року фермер Дмитро Огньов і юристи PwC Legal Ukraine подали до суду позов про визнання права українського аграрія купувати сільськогосподарську землю.

Позов грунтувався на справі «Зеленчук і Цицюра проти України», виграній у Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) і по суті визначив, що з юридичної точки зору мораторій на продаж сільськогосподарських земель в Україні входить в конфлікт з положеннями міжнародного права. 

«20 червня ми разом з Дмитром Огньовим знову вирушимо до Львівського апеляційного суду. І з огляду на різку зміну політичної повістки, вважаємо, що це засідання може стати історичним для України», — вважає Ольга Балицька.

За її словами, якщо суд дозволить купити фермеру землю, це стане переломними моментом в аграрній галузі незалежної України: перехід від феодалізму аграрних холдингів — до вільного ринку, якого так гостро потребують дрібні і середні фермерські господарства.

Виконано за допомогою Disqus