СБУ Луганщини блокувала контрабанду дизпалива з РФ

17 червня 2019 499 0
СБУ Луганщини блокувала контрабанду дизпалива з РФ
dpsu.gov.ua

СБУ викрили та блокували протиправне переправлення паливно-мастильних матеріалів з території РФ. Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили обладнання для перекачки паливно-мастильних матеріалів, цистерну ємністю 24 м3 та 15 тис. л дизпалива у залишку. Повідомляє прес-центр СБ України.

За попередньою оцінкою, вартість вилученого товару та обладнання складає близько 500 тис. грн.

Оперативники спецслужби встановили, що на ділянці державного кордону в районі одного із селищ Новопсковського району Луганської області прокладено незаконний підземний трубопровід для перекачки дизпалива. Трубопровід виходив на подвір’я приватного домоволодіння, звідти зловмисники транспортували продукцію на територію колишнього держпідприємства, де знаходились ємності для зберігання ПММ.

«Для легалізації контрабандного товару правопорушники укладали фіктивні договори з підприємствами та реалізовували паливо фермерським господарствам в Луганській області. За попередньою інформацією, до протиправної діяльності причетні засновники одного з товариств з обмеженою відповідальністю, яке займається реалізацією ПММ», — йдеться у повідомленні.

Незаконний трубопровід демонтували. У межах відкритого кримінального провадження за ч. 1 ст. 204 Кримінального Кодексу України тривають невідкладні слідчо-оперативні дії для встановлення та притягнення до відповідальності осіб, причетних до протиправної діяльності.

У відомстві повідомили, що заходи з викриття та блокування незаконних дій проводились спільно з представниками ДФС.

Читати за темою: Росія скоротила поставки дизельного пального у 4 рази

Виконано за допомогою Disqus