На Закарпатті виготовляють унікальні лікарські препарати з меду

19 червня 2019 207 0
На Закарпатті виготовляють унікальні лікарські препарати з меду
pixabay.com

Сім’я пасічників Папп із міста Хуст Закарпатської області займається виробництвом меду, а також цілющих препаратів з продуктів бджільництва за унікальними рецептурами. Повідомляє zk.oblast.online.

Мед пасічник продає за ціною 90 грн/600 гр. А цілющий комплекс коштує 100 грн.

Віктор Папп починав з 2 вуликів у передмісті Хуста. Зараз його пасіка вміщує 20 вуликів, які знаходяться у всіх районах області.

Історія бджільництва роду Папп налічує понад 150 років. 91-річний батько Віктора — Василь Папп теж доглядає за кількома вуликами. Він каже, що здоровий і прекрасно себе почуває. А своїм секретом довголіття вважає вживання меду і лікувальних препаратів на його основі.

Пилок бджолярі висушують у спеціальній шафі, після чого її додають у продукцію. Рецептуру сім’я підприємців тримає в секреті. Над нею працюють роками, змінюючи склад і дозування окремих інгредієнтів.

Готовий продукт фасують в тару, наклеюють етикетку та продають у власному магазині. Розробниця рецептур Вікторія Папп зауважила, що медовий продукт здатний вилікувати практично всі хвороби. Наразі бджолярі збирають пилок і бджолиний віск, які пізніше стануть інгредієнтами лікувальних продуктів.

Читати за темою: Агрокластер на Полтавщині випускатиме крем-мед у стіках

Виконано за допомогою Disqus