Подвійне дно в силосах — фермер розповів про аферу Агроінвестгруп

19 червня 2019 2181 0
Олександр Пєтков, власник «Дінекс-Агро», «Дінекс-Трейд», «Арна», «Влахос»
Олександр Пєтков, власник «Дінекс-Агро», «Дінекс-Трейд», «Арна», «Влахос»

Від афери «Агроінвестгруп» постраждав не один сільгоспвиробник. Фермер Олександр Петков, який став одним із небагатьох фермерів, які зуміли довести свою правоту в суді та вивезти зерно, стверджує, що Кучеренки приготували аферу заздалегідь. Про це повідомив власник агропідприємств «Дінекс-Агро», «Дінекс-Трейд», «Арна», «Влахос» Олександр Пєтков в інтерв’ю Latifundist.com.

За його словами, це чітко спланована акція під патронатом двох високопоставлених співробітників СБУ.

«А про те, що це заздалегідь спланували Кучеренки, говорить хоча б один факт. Коли ми забирали зерно на Ізмаїлі, то побачили дивні щити, накриті тентом. Ці щити, за словами охорони, використовувалися в якості подвійного дна в силосах, де мало зберігатися зерно ПАТ «Аграрний фонд». Виходить, велика частина банки була порожньою, і тільки зверху на рівні метра від краю силосу — засипали зерно. Таким чином вводили в оману співробітників фонду, які намагаються перевірити наявність продукції», — повідомив Олександр Пєтков.

Олександр Пєтков єдиний фермер, який відвоював зерно законним шляхом.

Ще на початку лютого він подав заяву про шахрайські дії з боку «Агроінвестгруп» в поліцію і прокуратуру області.

«А 4 лютого було порушено кримінальне провадження. Протягом декількох днів дізналися, що всі справи об'єднані в одне кримінальне провадження і передані з обласних прокуратур в Генеральну прокуратуру України. Згодом наш адвокат отримав відповідь, що справу передано до 4-й відділ СБУ», — повідомив він.

Після того, як місяць тому Олександр Пєтков отримав рішення суду згідно з яким Ізмаїльський елеватор зобов'язаний був забезпечити безперешкодний вивіз зерна, він поїхав по забрати своє збіжжя з приватним виконавцем для виконання рішення.

«По приїзду ми, знову ж таки, побачили охорону, але тепер разом з нею вже були співробітники Держслужби по боротьбі з економічними злочинами. Ми пред'явили рішення суду. Але вони заявили, що не дозволять нам відвантажувати зерно. При цьому показали на телефоні якесь постанову Печерського районного суду Києва від 8 лютого, згідно з яким вся продукція на елеваторах «Агроінвестгрупп» передається в управління АРМА для подальшої реалізації. Підкреслю — «вся продукція», без вказівки якості, класу, культур. Ми спробували знайти цей документ в реєстрах. Але його не було там тоді, немає і зараз. Більш того, ми звернулися до суду з вимогою скасування міфічного постанови, але суддя відповів, що не можна скасовувати те, чого немає ...», — розповів фермер.

Врешті-решт фермеру вдалося вивезти з елеватора 2,2 тис. т зерна під контролем поліції та переважування на власних вагах господарства.

«Зрозумійте, багато фермерів возили зерно за іншою формою — за готівку. Але я працював по-білому. Це мені і дозволило виграти суди — я підтвердив завезення зерна повністю за всіма елеваторами», — додав фермер.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою