Захоплення ФГ на Вінниччині — до справи візьметься ДБР?

25 червня 2019 2618 0
Вікторія Кулик, власниця ФГ «Дар’я і Я»
vn.20minut.uaВікторія Кулик, власниця ФГ «Дар’я і Я»

Державне бюро розслідувань зацікавилось справою захоплення ФГ «Дар’я і Я», що на Вінниччині. Про це повідомила власниця господарства Вікторія Кулик, передає vn.20minut.ua

Читати більше: Нас рейдернули: практичні поради адвоката 

За її словами, в п’ятницю, 21 червня вона була у Києві на антирейдерському заході. Там її просили виступити та розповісти про захоплення бізнесу.

На зібранні були присутні народні депутати, представники прокуратури, ДБР, голова Антирейдерського союзу підприємців України, низки інших громадських організацій, ЗМІ.

Фермерка також розповіла про те, як триває розслідування та як у суді реагують на їхні заяви та заяви слідчих, які запобіжні заходи застосували до підозрюваних.

За словами Вікторії Кулик, вони просили накласти арешт на майно, техніку, сподівалися у такий спосіб хоча б щось врятувати від рейдерів. Не одразу це вдалося зробити. У судах обирали запобіжний захід підозрюваним і клопотання про його зміну.

Після зібрання до власниці господарства підійшов чоловік, який назвав себе керівником слідчого управління Центрального апарату ДБР.

«Він попросив надати детальну інформацію. Маємо зробити це у письмовому вигляді. Під час розмови відповіла на деякі питання, які цікавили представника ДБР», — розповіла Вікторія Кулик.

Нагадаємо, напередодні Нового року господарство перереєстрували на іншу особу та запропонували фермерам викупити власний бізнес. Потім почалися погрози та підпал трьох автомобілів. Нещодавно власницю господарства попередили про можливий підпал полів.

Виконано за допомогою Disqus