Технологія вирощування ріпаку одна з найдорожчих — Юрій Олійник

25 червня 2019 289 0
Технологія вирощування ріпаку одна з найдорожчих — Юрій Олійник
Технологія вирощування ріпаку одна з найдорожчих — Юрій Олійник

Підприємство «Спрінт-К» («Полетехніка»), що на Київщині, вирощує соняшник на площі 500 га. За словами директора підприємства найбільше коштує технологія вирощування саме озимих ріпаку та пшениці. Про це йдеться у блозі АгроЕкспедиції Ріпак 2019.

«Вирощування ріпаку — це одна з найбільш дорогих технологій. Вона може коштувати від $950 до $1 150/га», — зазначив Юрій Олійник.

Відмінний насіннєвий матеріал та потужна система захисту коштує недешево. Але саме це дозволяє компанії розраховувати на хороший урожай у цьому сезоні на рівні 5 т/га. За словами Юрія Олійника, минулого року деякі господарства Київщини на окремих полях уже збирали близько 6 т/га, тож високі врожаї для цього регіону є абсолютно реальними. 

За словами менеджера з регіонального розвитку у Київській області «Лімагрейн Україна» Вадима Смілянця, генетичні властивості насіння, зокрема, гібридів LG Seeds, часто «дають місце» господарствам для невеликих агрономічних експериментів та технологічних маневрів. Підібрані в результаті селекції рослини зазвичай є більш стійкими до стресових умов: пошкодження від хвороб мінімальне, а самі вони краще переживають зиму. 

Керівник підприємства наголошує: у вирощуванні ріпаку важливий кожен етап, адже коли запізнишся або пропустиш якийсь із них, буде багато проблем. Саме тому в «Спрінт-К» максимально страються захистити посіви від хвороб та шкідників.

Виконано за допомогою Disqus