Олександр Подоляка розпочинав справу із власноруч зробленого трактора

30 червня 2019 758 0
Олександр Подоляка розпочинав справу із власноруч зробленого трактора
Kurkul.com

Засновник агрофірми «Подоляка» на Полтавщині Олександр Подоляка давно відомий поза межами Полтавщини, де господарює це підприємство. А розпочинав він свою кар’єру з кредиту, оренди земельної ділянки та власноруч зробленого трактора. Повідомляє kolo.news.

«Я взяв 40 га землі, власноруч зробив трактор та машину. Взяв у держави в кредит мільйон купонів — страшні гроші на той час! Купив комбайн «Нива», сівалку та автомобіль ЗІЛ і почав працювати. Тоді думав: дітям доведеться мій кредит віддавати», — поділився спогадами фермер.

Він додав, що сам працював за тракториста, водія, агронома й бухгалтера. Серед працівників були лише родичі: дружина, сини, батько, мати, брат і сестра. Власноруч сіяв і збирав врожаї на комбайні.

Наразі земельний банк агрофірми сягає 14 тис. га. Тут вирощують зернові та технічні культури, розвивають тваринництво, зокрема вирощують ВРХ. Так, її на господарстві — до 2,5 тисячі голів, з них 550 — корів.

На Сумщині на сучасному рівні займаються свинарством. В обігу — до 2 тис. голів

Агрофірма придбала власний елеватор у селищі Покровське Решетилівського району. Після реконструкції потужностей, вони приймають до 62 тис. т зерна. 

Читати за темою: Знай наших, або ТОП-15 Куркулів України

Виконано за допомогою Disqus