У президента закликали знизити роздрібні ціни на дизпальне

2 липня 2019 886 0
У президента закликали знизити роздрібні ціни на дизпальне
sobitie.com.uaУ президента закликали знизити роздрібні ціни на дизпальне

Представник президента України в Кабінеті Міністрів Андрій Герус закликав учасників ринку знизити роздрібні ціни на дизпальне слідом за гуртовими. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook, передає AgroPolit.com.

Нагадаємо, до 1 липня фермери повинні були отримати ліцензії на зберігання пального. Однак 97% фермерів не можуть вчасно оформити ліцензії на пальне, оскільки не мають повного комплекту документів. Штрафи за відсутність ліцензії планувалося ввести з 1 липня, проте Верховна Рада відтермінувала каральну частину до 1 січня 2020 року.

«Вже місяць на ринку дизелю спостерігається суттєве зниження ціни у гуртовому сегменті. За останні два місяці таке зниження становить 18% або майже 5 грн/л. Проте таке падіння не отримало свого відображення у зниженні роздрібної ціни», — зазначив він.

За його оцінкою, в такій ситуації роздрібна маржа за продажу ДП становить 7,5 грн/л, хоча типовою роздрібною маржею є 5 грн/л.

Андрій Герус зазначив, що діюча президентська влада не намагається здійснювати ручне регулювання цін, але моніторить ситуацію на ринку.

«Наполегливе прохання до учасників ринку відреагувати на зміну цінової кон’юнктури. Щоб споживачі вже найближчим часом могли відчути перевагу конкурентного ринку у вигляді обґрунтованого зниження цін. Наголошую, це не якісь суб’єктивні волюнтаристські побажання, відповідні висновки базуються виключно на об’єктивних даних», — додав він.

Виконано за допомогою Disqus