За кілька років обсяг міжнародного ринку марихуани досягне $22 млрд

6 липня 2019 122 0
За кілька років обсяг міжнародного ринку марихуани досягне $22 млрд
pixabay.comЗа кілька років обсяг міжнародного ринку марихуани досягне $22 млрд

Останнім часом дискусії навколо легалізації вирощування медичних  конопель загострюються. Технічні коноплі є цінною сировиною в легкій промисловості та активно популяризується країнах Європи. А з медичною все дещо складніше, проте світовий ринок зараз перебуває на порозі бурхливого зростання. Про це повідомляє аналітична компанія Pro Capital Investment.

«Наразі площі під вирощування технічних конопель в Україні складають близько 4 тис. га. А рентабельність вирощування насіння з конопель технічної може досягати до 50%», — йдеться у повідомленні.

Читаи за темою: Юрій Колесник: Конопля — архіприбуткова культура

Однак більший прибуток все ж може принести легалізація медичного та рекреаційного використання конопель.

У 2017 р. обсяг світового ринку медичних конопель оцінювався в$ 9,5 млрд.

«У 2018 р. марихуану (різновид конопель) дозволили вирощувати, продавати і вживати в Канаді, і тут же пішов розвиток цього бізнесу в регіоні. За прогнозами Arcview Market Research і BDS Analytics, до 2022 р. обсяг міжнародного ринку марихуани досягне $22 млрд, а до 2027 — $57 млрд», — йдеться у повідомлення.

Україна володіє прекрасними кліматичними умовами для вирощування медичних конопель, нарівні з технічними і цілком може розраховувати на досягнення значної частку на цьому ринку.

«Для легалізації вирощування медичної конопель необхідна добре продумана юридична база, в якій буде чітко регулюватися: кому, в якій кількості і від яких хвороб можна вживати даний продукт», — підсумував аналітик компанії Pro Capital Investment Максим Яворенко.

Виконано за допомогою Disqus