На Вінниччині планують зібрати 2 млн тонн зернових

5 липня 2019 182 0
На Вінниччині планують зібрати 2 млн тонн зернових
На Вінниччині планують зібрати 2 млн тонн зернових

Цього року попри складні погодні умови, на Вінниччині планують зібрати 2 млн т зернових, я яких пшениця становитиме 1,7-1,8 млн т. На жнива в області відводять два тижні. Про це повідомив керівник відділу виробництва продукції рослинництва Вінницького обласного Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Ігор Федчишин, передає «Голос України».

Нагадаємо, на Вінниччині зливи змили 4,5 тисяч га зернових

За його словами, незважаючи на сильні зливи і спеку з температурою понад 30ºC, розвиток зернових відбувається з випередженням строків, визначених науковцями. Колос в озимих на 1,5-2 см, а озимий ріпак має більше стручків, ніж минулого року.

«Можна сподіватися на валовий збір зерна на рівні минулого року. Щодо якості, є питання. Адже погода в багатьох випадках не дала змоги провести у визначені терміни захист культур від хвороб, шкідників», — зауважив Ігор Федчишин.

Першими збирати врожай розпочали у господарствах Немирівського, Піщанського, Чечельницького та Ямпільського районів. Обмолочують озимий ячмінь, середня урожайність якого становить 32,8 ц/га. Таку цифру назвали в обласному Департаменті агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів.

«Насінин у колосках агрономи нараховують більше, ніж було торік. Однак зерно трохи приплюснуте — далися взнаки високі температури. У другій половині червня вони сягали понад 30 градусів. А ось полеглиці від злив і буревіїв у нас небагато, якщо порівнювати з деякими іншими господарствами району. Погодні аномалії стороною обходили село», — розповів керівник сільгосппідприємства «Писарівка» Ямпільського району Віталій Віт.

Виконано за допомогою Disqus