Європейські фермери зменшили обсяги інвестування

22 жовтня 2015 37 0
Європейські фермери зменшили обсяги інвестування
Сherkago.com.uaЄвропейські фермери зменшили обсяги інвестування

У Європі нині забезпечення ліквідності має першорядне значення, особливо молочні господарства та свинарі утримуються від інвестицій. По всій Європі, бізнес-ситуація і очікування розвитку бізнесу оцінюється стриманіше, ніж навесні 2015 р., такий висновок зробили експерти Німецького сільськогосподарського товариства (DLG) у «Тренд Моніторі», пише Аgriacta.

Тиск на ціни, підвищення політичного втручання у виробництво і спірні дискусії про способи виробництва у сільському господарстві, забезпечують невизначеність економічного середовища. Інвестиційна готовність залишається низькою.

Стримані бізнес-перспективи також гальмують готовність інвестувати: у Німеччині, всього 42% фермерів хочуть інвестувати. Це на 4% менше, ніж під час весняного опитування 2015 р. У той час як тенденція до інвестування у рослинництві зросла на 3%, до 45%, інвестиційна готовність свинарів знизилася на шість пунктів, до 41%. Готовність молочних фермерів інвестувати знизилася на цілих 15 процентних пунктів, до 38%.

Відповідно до публікації DLG, у Німеччині, зокрема, молочні господарства і свинарі скептично оцінюють подальший розвиток бізнесу.

«У той час як ціни на молочні продукти на міжнародних експортних ринках збільшуються, рекордні обсяги виробництва і поставок молока в ЄС дуже сильно тиснуть на ціни виробників», — повідомляє DLG.

Також і свинарі очікують у цьому році рекордний рівень виробництва, що буде безумовно причиною тиску на ціни. Виробники рослинної продукції дивляться оптимістичніше у майбутнє, з надією на оздорвлення цін.

«Після цінового тиску через високий світовий і загальноєвропейський врожай зерна, надії на оздоровлення ринку грунтуються на очікуваннях хорошого зернового експорту з ЄС, який, ймовірно, буде обумовлений зростаючим попитом і зростанням цін на зерно взимку», — прогнозує DLG.

Виконано за допомогою Disqus