Мін’юст втрутився у справу захоплення данської компанії

8 липня 2019 513 0
Мін’юст втрутився у справу захоплення данської компанії
Телеканал 24

Заступник міністра юстиції Сергій Петухов розбирався з рейдерським захопленням врожаю в Малинському районі Житомирській області. Про рейдерські дії з боку компанії «Городок-Агро» повідомила данська компанія «ДФУ Агро».

Про це повідомила прес-служба Головного територіального управління юстиції в Житомирській області.

«Задля того, аби розібратися з конфліктною ситуацією, що виникла між товариствами з обмеженою відповідальністю — «ДФУ АГРО» та «Городок-Агро», голова обласного оперативного штабу із забезпечення прав і свобод власників земель чи збіжжя Олексій Ясюнецький, його заступник — начальник Головного територіального управління юстиції у Житомирській області Олександр Грабар, члени штабу 5 липня, виїхали до Малинського району. Тут розташовані земельні ділянки, що стали каменем спотикання між двома сільгосппідприємствами», — інформують у відомстві.

Читати за темою: Данська агрофірма на Житомирщині заявляє про $300 тисяч збитків через земельний конфлікт

Виїзне засідання антирейдерського штабу відбулося за участю заступника міністра юстиції з питань європейської інтеграції Сергія Петухова, який цього дня перебував з робочим візитом на Житомирщині.

Нагадаємо, ще у жовтні торік ТОВ «ДФУ Агро» засіяло озимі культури на землях Слобідської та Головківської сільських рад Малинського району. А наступного місяця ці ділянки було передано в оренду ТОВ «Городок-Агро». Наразі представники «Городок-Агро» перешкоджають збору врожаю ТОВ «ДФУ АГРО».

«На засіданні обласного оперативного антирейдерського штабу, що відбулося в червні, представникам обох компаній рекомендували шляхом переговорів врегулювати питання збору врожаю ТОВ «ДФУ Агро» та компенсації втраченої вигоди ТОВ «Городок-Агро». Однак під час чергової спроби збору врожаю орендар викликав представників поліції, які опломбували техніку та вилучили документи, що унеможливило жнива», — йдеться у повідомленні.

Під час зібрання 5 липня були заслухані обидві сторони конфлікту, однак пошук шляхів вирішення непростої ситуації триває.

Виконано за допомогою Disqus