Реклама

На Черкащині відкриють комплекс з відгодівлі бичків

9 липня 2019 787 0
На Черкащині відкриють комплекс з відгодівлі бичків
На Черкащині відкриють комплекс з відгодівлі бичків

В смт Цибулів Монастирищенського району Черкаської області 10 липня відбудеться відкриття комплексу з відгодівлі бичків СОК «Бики Черкащини». Про це повідомила прес-служба Асоціації тваринників України.

Читати за темою: Технологія забою ВРХ 

Придбання обладнання для комплексу фінансувало Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) в рамках проекту «Підтримка аграрного і сільського розвитку».

Метою створення відгодівельного комплексу є допомога особистим селянським та фермерським господарствам з промислової відгодівлі молодняка бичків та формування прозорих ринкових каналів їх збуту.

«Цей проект — це нова прогресивна модель підтримки вирощування ВРХ. Люди матимуть реальний комплекс, куди безпосередньо зможуть здавати на відгодівлю телят і отримати від цього живі гроші, не проходячи через масу бюрократичних кіл. Ми дуже раді за членів нашої Асоціації, яким вдалося отримати це фінансування», — наголосила голова АТУ Ірина Паламар.

Власники домогосподарств здаватимуть на відгодівельний комплекс бичків, народжених від корів у своєму господарстві, і кооператив повністю візьме на себе всі витрати та клопоти щодо їх вирощування. При цьому бичок юридично залишається у власності члена кооперативу. Кооператив тварину вирощує, і після набору телям товарної маси селянин може або залишити право реалізації бичка кооперативу (тут будуть налагоджені механізми оптового покупця з кращою ціною), або забрати його і продати самостійно, відшкодувавши кооперативу вартість витрат на відгодівлю.

При цьому витрати будуть значно меншими, ніж аби селянин вирощував бичка самостійно у себе в господарстві.

«Така модель спільної відгодівлі ВРХ дозволить членам кооперативу максимально збільшити свою участь у державній програмі, яка компенсуватиме власникам телят по 2 500 грн на утримання телят віком до 13 місяців. Платформа спочатку збере 500 телят у своїх приміщеннях, із подальшим розширенням до 3 000 телят», — йдеться у повідомленні.

Виконано за допомогою Disqus