До державної реєстрації допустили низку нових ЗЗР

9 липня 2019 194 0
До державної реєстрації допустили низку нових ЗЗР
До державної реєстрації допустили низку нових ЗЗР

На початку липня у Мін’юсті зареєстрували наказ МОЗ щодо гігієнічних нормативів та регламентів безпечного застосування засобів захисту рослин. Про це повідомила прес-служба Європейської Бізнес Асоціації.

Читати за темою: АгроПолігон John Deere: захист та живлення кукурудзи у «Криниці» на Вінниччині

Цього року вперше в історії незалежної України не було вчасно затверджено цілий ряд гігієнічних нормативів та регламентів безпечного застосування засобів захисту рослин. Тож, фактично, такою ситуацією була зупинена можливість державної реєстрації препаратів для захисту рослин.  

«За нашою інформацією, 5 липня нормативи та регламенти було зареєстровано, хоча вони і досі не опубліковані. Дана реєстрація завершує процес державних випробувань та дає можливість розпочати державну реєстрацію засобів захисту рослин. Таким чином, офіційний статус отримали нормативи на майже 750 продуктів», — пояснив координатор Агрохімічного комітету Європейської Бізнес Асоціації Віктор Погорілий.

Окрім того, до державної реєстрації була допущена ціла низка препаратів нового покоління. Тож ще до початку осінньої посівної вони можуть потрапити до фермерів. 

Виконано за допомогою Disqus