В Горизонті на Київщині врожайність пшениці перевищує середню по області

11 липня 2019 1830 0
Жнива на полі агрофірми «Горизонт-2»
Жнива на полі агрофірми «Горизонт-2»

В агрофірмі «Горизонт-2» з Київської області збирати урожай озимої пшениці почали в першій декаді липня. Щоб забезпечити гарний врожай у господарстві обирають декілька різних сортів пшениці. Про це команді АгроЕкспедиції повідомив головний агроном господарства Андрій Калініченко.

Земельний банк СФГ «Горизонт-2», що працює в селі Михайлівка Білоцерківського району, складає 600 га. Але навіть на такій відносно невеликій за українськими мірками площі місцевим фермерам вдається вирощувати понад шість культур. Нині сівозміна господарства складається з озимої пшениці (89 га), кукурудзи (160 га), сорго (50 га), соняшнику (180 га), сої (180 га) та ярого яменю (8 га).

Збирати урожай озимої пшениці почали вже в першій декаді липня. Тут її молотять при відносній вологості 15% та середній врожайності 7 т/га. На деяких ділянках збирають і по 7,5 т/га. 

Як пояснює головний агроном господарства Андрій Калініченко, він завжди обирає кілька різних сортів, щоб убезпечити себе й агрофірму від різних неприємних несподіванок та мати змогу обрати найбільш продуктивні з них. 

Як повідомляє проект Урожай онлайн 2019, станом на 10 липня на Київщині зібрали лише 6% від запланованих площ під озимою пшеницею та намолотили 48,6 тис. т зерна. Середня врожайність складає 4,7 т/га.

Проект Урожай онлайн 2019 створений в партнерстві з компанією «Суффле Агро Україна».

Виконано за допомогою Disqus