В Україні вдосконалять вимоги до меду

15 липня 2019 846 0
В Україні вдосконалять вимоги до меду
daynews.com.ua

Мінагрополітики спільно з виробниками обговорили шляхи розвитку переробки продукції бджільництва, зокрема, працюють над створенням вимог до меду, які відповідатимуть європейським стандартам. Повідомляє Аgropolit.com.

«Нині міністерство вже працює над удосконаленням механізмів державної підтримки пасічників, оновленням вимог до меду, які будуть відповідати вимогам ЄС та світовим вимогам та оптимізацією регуляторних вимог до медоварів України», — зауважив заступник міністра аграрної політики та продовольства України Віктор Шеремета.

Він додав, що цього року міністерством підготовлено та направлено на державну реєстрацію наказ про затвердження вимог до меду, який націлений на впорядкування внутрішнього ринку продукції бджільництва та розвитку експортного потенціалу галузі.

Читати за темою: Майже 50% українців купують мед через маркет-плейси

Для підготовки виробників меду наказом передбачено перехідний період до 1 січня 2023 р.

«Якщо бджолярі зареєстровані як сімейне фермерське господарство або створили сільськогосподарський обслуговуючий кооператив із заготівлі та переробки продукції бджільництва, вони можуть користуватися усіма напрямами державної підтримки фермерства. Із напрямом здешевлення вітчизняної с/г техніки і обладнання у Мінагрополітики працюють над змінами до переліку, щоби спеціально для бджолярів доповнити його обладнанням іноземного походження», — додав Віктор Шеремета.

Виконано за допомогою Disqus