Слободяник: На Дніпропетровщині вбивають фермерів і захоплюють їх підприємства

23 липня 2019 5282 0
На Дніпропетровщині вбивають фермерів і захоплюють їх підприємства
pixabay.comНа Дніпропетровщині вбивають фермерів і захоплюють їх підприємства

За останні три місяці в Дніпропетровській області загадковим чином загинули троє власників великих сільськогосподарських підприємств. Незадовго до цього, або ж через деякий час після трагедій господарства загиблих загадковим чином перереєстрували. Про це голові Агро-Продовольчої Ради Івану Слободянику розповіли родичі загиблих, повідомляє Kurkul.com.

«Те, що відбувається в Дніпропетровській області складно описати словами. Справжній кримінал, організований місцевими злочинними угрупованнями, які, швидше за все, пов’язані з місцевою владою. За останній квартал 3 вбивства, з дуже схожими рисами організації злочинів», — заявив Іван Слободяник.

Він розповів, що у всіх випадках злочинці діють за одним алгоритмом: знаходять підприємство з 4–5 тис. га землі, через підставних реєстраторів і за допомогою підроблених документів перереєструвують, а законних власників вбивають, інсценуючи самогубство або нещасний випадок.

Так, у селі Попасне Дніпропетровської області після незаконної перереєстрації підприємства його керівник був знайдений повішеним. До цього йому пропонували продати підприємство через загрозу рейдерського захоплення. Аудіо-запис цієї розмови мала теща загиблого. Через деякий час її тіло виявили в басейні власного будинку.

Схожа трагедія сталася в селі Новопавлівка на кордоні з Донецькою областю. 10 червня власника великого агропідприємства знайшли вдома зі смертельним вогнепальним пораненням і зброєю в руках, проте гільзи на місці злочину так і не виявили. Через місяць, 10 липня, після перереєстрації в підприємства з’явився новий власник.

«Ми не можемо повернути життя цим людям, але ми можемо хоча б повернути справедливість, щоби підприємства повернулися до їх справжніх власників. Я закликаю всіма можливими способами поширити цю інформацію. Резонанс і жорсткий громадський контроль не дадуть загальмувати розслідування», — сказав Іван Слободяник.

Крім того, голова Агро-Продовольчої Ради звернувся до президента України Володимира Зеленського та майбутніх народних депутатів України із закликом узяти розслідування під особистий контроль і домогтися справедливого покарання для винних.

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою