В Канаді створили роботів для виявлення хвороб рослин

21 липня 2019 45 0
В Канаді створили роботів для виявлення хвороб рослин
micothon.nl

Канадська компанія Еcoation створила двох роботів, які дозволяють вчасно виявляти шкідників, прогнозувати поширення та розвиток хвороб. Повідомляє SuperAgronom.com.

Машину OKO на візку-підйомнику використовують в теплицях. Робот здатний накопичувати дані про стан рослин і прогнозувати їх кінцеву врожайність.

Робот IRIS! працює в автономному режимі та визначає наявність інфекцій, шкідників і відхилення в розвитку рослин на ранніх стадіях. Крім того, цей робот може прогнозувати врожаї з врахуванням параметрів мікроклімату.

Рухаючись у теплиці робот робить серію фото, на основі цих знімків машина визначає наявність шкідників або інфекцій. Аграріям потрібно лише подивитися, що визначив робот і вжити відповідних заходів.

«Робот OKO у своїй роботі здатен замінити п'ять осіб. Він працює точніше, ніж люди і здатний побачити більше, ніж людське око. Теж саме стосується інформації про виконану роботу. Сенсори дозволяють оцінити якість проведення робіт і відповідним чином розподілити персонал», — йдеться в повідомленні.

Читати за темою: Фермер на Рівненщині збирає смородину за допомогою ягідного комбайна (відео)

Також ОКО обладнаний системою самонавчання, тому з часом хвороби та шкідники визначаються швидше і точніше.

Зібрані дані використовуються в системі Ecoation, що дозволяє ділитися інформацією про шкідників і хвороби з іншими господарствами в тій же місцевості, не повідомляючи при цьому приватну інформацію господарств.

Хмарна бібліотека містить і накопичує інформацію про симптоми, наприклад, вірусної інфекції, яку можна використовувати для раннього попередження господарств або для навчання. Така інформація цінна не тільки для окремих господарств, але для всієї галузі в цілому, особливо в тому, що стосується поширення нових вірусів.

Виконано за допомогою Disqus