В Україні подешевшала картопля

19 липня 2019 1806 0
В Україні подешевшала картопля
pixabay.com

Поточного тижня в Україні спостерігається зниження відпускних цін на картоплю. За словами самих виробників, основна причина даної ситуації — в поліпшенні погодних умов і відновлення збиральних робіт в більшості регіонів країни, що відразу ж дозволило збільшити пропозицію картоплі на ринку. Повідомляє EastFruit.

Так, на сьогоднішній день українські фермери відвантажують картоплю за ціною 7-9 грн/кг ($0,27-0,35/кг) в залежності від якості продукції і регіону реалізації. Минулого тижня картопля коштувала в середньому на 10% дорожче .

Зниження цін на картоплю характерне практично для всіх регіонів країни і обумовлено подальшим збільшенням пропозиції з огляду на масового збирання. При цьому якість пропонованої продукції найчастіше досить невисока, що також чинить тиск на ціни.

Проте, картопля в Україні наразі коштує в середньому в 2 рази дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. Однак при цьому аналітики проекту не виключають, що тенденція зниження ціни в цьому сегменті може зберегтися і далі, в міру збільшення пропозиції картоплі на ринку.

Читати за темою: Україна збільшила імпорт огірків і томатів

Виконано за допомогою Disqus

Матеріали за темою